Huizenprijzen in Nederland 33% te duur

Leestijd: < 1 minuut

Op dit moment zijn de Nederlandse huizen 33% te duur ten opzichte van ons inkomen. Dit stelt The Economist. Het blad waarschuwt dat de huizenprijzen in Nederland, maar ook in Frankrijk de komende tijd nog verder zullen dalen. 

Overwaardering van koophuizen

De huizen in Nederland zijn overgewaardeerd. The Economist heeft de overwaardering bepaalt door een vergelijking te maken tussen de prijzen van de koophuizen en het besteedbare inkomen en de prijzen voor huurhuizen. Het resultaat was dat de koophuizen in Nederland gemiddeld 33% te duur zijn.

Huizenprijzen dalen

De huizenprijzen blijven dalen, dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. De huizenprijzen waren in april 7,6% lager dan rond deze tijd vorig jaar. Als er wordt gekeken naar 2008, toen de huizenprijzen een piek hadden, is de prijs nu met bijna 20% gedaald. Toch zijn er dit jaar minder huizen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Een verklaring hiervoor is dat een huis kopen in 2012 werd versneld, omdat er vorig jaar nog gunstigere hypotheekregels waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *