Afstempelen aandelenkapitaal; haal uw startkapitaal uit uw flex-bv

Leestijd: < 1 minuut

Op 1 oktober 2012 zijn de regels voor het oprichten van een bv veranderd en deze zijn automatisch op alle bv’s van toepassing. Een verandering bij het oprichten van een flex-bv is dat er geen startkapitaal van 18.000 euro nodig is. U kunt nu met de akte afstempelen aandelenkapitaal uw geld uit een bestaande bv terughalen. 

Geld terug krijgen

U kunt nu een flex-bv oprichten voor in principe één eurocent per aandeel. Een minimum startkapitaal is niet meer nodig. Het geld dat u eerder heeft geïnvesteerd kunt u terug krijgen door de aandelen af te stempelen tot zij één eurocent zijn. U kunt op deze manier een aanzienlijk deel van het gestorte kapitaal onbelast terug krijgen.

Ga naar de notaris

De terugstorting van dit kapitaal kan alleen via de notaris gebeuren omdat er een wijziging in de statuten plaatsvindt. De kosten bij de notaris kunnen veel verschillen, de notaris vergelijken wordt daarom geadviseerd. Is de opgerichte bv al wat ouder, laat dan onderzoeken of er de mogelijkheid is om het aandelenkapitaal onbelast uitbetaald te krijgen. Of de terugbetaling daadwerkelijk onbelast is, is afhankelijk van wat er in het verleden betaald is voor deze aandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *