Testament check bij de notaris

Leestijd: 2 minuten

Testamentcheck bij de notaris op de dag van De Erfenis

Op vrijdag 13 november 2020 kunt u gratis in gesprek met notarissen om uw testament te laten controleren. Ook kunt u zich laten adviseren hoe u het een en nader het beste vastlegt mocht u nog geen testament hebben. De notariskantoren bieden vaak ook advies op afstand en werken coronaproof.

Veranderingen in een leven gaan snel. U bent inmiddels getrouwd of hertrouwd, heeft kinderen of kleinkinderen gekregen. Of u heeft en woning gekocht of u bent een bedrijf gestart. Al deze gebeurtenissen kunnen gevolgen hebben voor uw testament. Daarnaast zijn er jaarlijks veranderingen in de wet die eventueel aanpassingen met zich meebrengen. Het is dan ook belangrijk tussentijds een testament check te doen bij de notaris.

Nog geen testament?

De Testamentcheckdag is de dag om uw testament te laten nakijken. Of u nu oud, jong alleenstaand of gehuwd bent. Het is verstandig om de vragen die u heeft te bespreken met een expert, de notaris. Op onze website vindt u goede en goedkope notarissen bij u in de buurt. Bekijk hier de landelijke notaristarieven voor het opstellen van een testament 1 persoon of een testament 2 personen.

Wat regelt u in een testament?

  • Aan wie laat u wat na.
  • En goed doel of een goede vriend opnemen in uw testament. 
  • Mensen uitsluiten van uw erfenis of mensen juist een groter deel geven.
  • Executeur opnemen. Dit is de persoon die de nalatenschap afhandelt. Een executeur voert uw laatste wensen uit.
  • Legaat opnemen waarin staat dat een bepaald onderdeel/ geld/ sieraad van de erfenis voor een specifiek persoon is.
  • Uitsluitingsclausule opnemen. Hiermee sluit u de partners van uw kinderen uit van de erfenis. 

Kosten testament opstellen

Iedere notaris bepaalt zijn eigen tarieven. Deze kunnen dan ook per notaris behoorlijk verschillen. Door de notaristarieven te vergelijken en bij meerdere notarissen gratis een offerte aan te vragen kunt u besparen op de kosten van een testament.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *