Scheidingen gestimuleerd door verbeterde huizenmarkt

Leestijd: < 1 minuut

De huizenmarkt herstelt zich al tijden, en dat heeft een direct gevolg op het aantal scheidingen. Mensen scheiden nu namelijk sneller dan twee jaar geleden volgens het AD omdat de economie aantrekt. Hierdoor worden huizen sneller verkocht en is een scheiding financieel eerder haalbaar. 

IMG_0161

Waarom stijgt het aantal scheidingen?

Het aantal scheidingen is in 2014 met 5% gestegen ten opzichte van 2013. In 2013 gingen er namelijk zo’n 33.500 mensen uit elkaar, terwijl dat er in 2014 35.5000 waren. Huizen staan minder vaak onder water en er is meer vraag naar koophuizen, waardoor is het makkelijker om te scheiden. Mensen maken een inhaalslag volgens Jan Latten van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) en voeren hun uitgestelde scheiding nu uit.

 

Ga je scheiden?

Als jij en je partner eenmaal besloten hebben dat jullie gaan scheiden dan moet er veel geregeld worden. Het koophuis moet worden verkocht, er moet een akte van verdeling worden opgesteld en het huwelijk of samenlevingscontract moeten worden ontbonden. Voor al deze zaken heb je een notaris nodig. Op de website DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je eenvoudig notaristarieven vergelijken waardoor je veel geld kunt besparen. Scheiden is tenslotte al duur genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *