Juiste tijd om een huis te kopen

Leestijd: < 1 minuut

Voor huizenbezitters was 2014 een goed jaar, want de gemiddelde prijs van een woning steeg met 3.9 procent ten opzichte van 2013. Daarnaast steeg het aantal verkochte woningen ook, namelijk met 37.6 procent. Helaas zitten er een kanttekening aan dit verhaal: huizenprijzen verschillen sterk per regio in Nederland, evenals het aantal verkochte woningen.

Belastingvrij schenken

Variatie per regio

 

In Amsterdam zijn de huizenprijzen relatief goed, de prijzen liggen namelijk 2.3 procent lager dan voor de crisis. In Noord-Holland is dat verschil 6.4 procent, terwijl in sommige regio’s in Friesland en Noord-Brabant dit verschil ruim 13 procent is. Verder is het voor sommige regio’s in Nederland onzeker of de huizenprijzen de komende jaren het niveau van voor de crisis bereiken, omdat deze gebieden te maken hebben met leegloop. Noord-Nederland heeft tevens last van berichtgeving over aardbevingen als gevolg van gasboringen, waardoor huizenprijzen minder snel aantrekken.

 

Gunstige tijd

 

Ondanks dat huizenprijzen niet overal in Nederland even sterk stijgen, is in het hele land groei te zien. Dat huizenprijzen het niveau van voor de crisis nog niet hebben bereikt is goed nieuws voor kopers. Zeker in combinatie met de lage hypotheekrente is het momenteel een gunstige tijd om een woning te kopen. Bij de koop van een huis zijn akten nodig die zijn opgesteld door een notaris. Via DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je makkelijk in contact komen met een notaris bij jou in de buurt voor bijvoorbeeld een hypotheekakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *