Profiteer nu nog van de oude hypotheekregels

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf volgend jaar kunnen er geen aflossingsvrije- spaar- of beleggingshypotheken meer worden afgesloten. Volgend jaar wordt bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek, het verplicht om de hypotheek volledig annuïtair af te lossen. Sluit dit jaar nog een hypotheek af om te profiteren van de fiscale voordelen. 

Vanaf 1 januari 2013 moet er elke maand annuïtair (elke maand een vast bedrag) afgelost worden op de hypotheek zodat na 30 jaar de hypotheek volledig is afgelost. In 2012 geldt deze regel nog niet. Nu kan nog gekozen worden voor een spaarhypotheek, een beleggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Het is dus voordelig om voor het einde van het jaar de koopovereenkomst nog te laten tekenen. De woning kan dan in het nieuwe jaar nog worden gepasseerd bij de notaris.

Nieuwe regels gelden niet voor oude hypotheken

De nieuwe regels gelden alleen voor nieuw afgesloten hypotheken. Voor bestaande hypotheken blijven de oude regels gelden. Voor starters is het daarom met name van belang om nu niet te lang te wachten met de koop van een huis. Overweegt u om binnenkort een huis te kopen. Zorg er dan voor dat in ieder geval de koopovereenkomst getekend is. Hierdoor valt u nog onder de oude regeling, zelfs als de u de woning pas in het nieuwe jaar bij de notaris laat passeren. De tarieven van notarissen verschillen onderling enorm. Ook hier kan op bespaart worden. De notaris vergelijken helpt u bij het vinden van de goedkoopste notaris bij u in de buurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *