Huizenprijzen gedaald: Nu kopen

Leestijd: < 1 minuut

De huizenprijzen zijn weer gedaald. Het kopen van een huis kan nu een stuk voordeliger dan rond dezelfde tijd vorig jaar. Het is verstandig om nu een huis te kopen, omdat volgend jaar de regels rond de hypotheek strenger worden.

De Nederlandse Vereniging van Makelaren maakte bekend dat de huizenprijzen met 7,5% zijn gedaald ten opzichte van dit kwartaal vorig jaar. Dat betekent dat de huizen een stuk voordeliger zijn om nu te kopen. Toch worden er weinig woningen gekocht. Veel mensen zijn afwachtend met het kopen van een huis, omdat er veel politieke onzekerheid is op dit moment met betrekking op de hypotheekrente aftrek.

Toch nu kopen

Toch is het verstandig om dit jaar nog een huis te kopen. Het ziet ernaar uit dat er volgend jaar strengere regels komen betreft de hypotheekrente aftrek. Hiermee wordt het met name voor starters moeilijk gemaakt om de woningmarkt te betreden. De prijzen voor een woning zijn nu laag en het krijgen van een hypotheek is mogelijk. Bij het kopen van een woning zijn ook notariële aktes nodig zoals een hypotheekakte. De notarissen mogen zelf de tarieven bepalen, de notaris vergelijken helpt bij het vinden van de goedkoopste notaris in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *