Meer goedkope huizen in de Randstad

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal koopwoningen met een prijs van een ton of minder is verdubbeld in de afgelopen vijf jaar. De gemiddelde prijs van een goedkope koopwoning is 85,7 duizend euro. Het aantal goedkope woningen is met name toegenomen in de randstedelijke gebieden.

Dit blijkt uit onderzoek van Calcasa naar goedkope huizen op de Nederlandse markt van 100.000 euro of minder. De waarde van de gemiddelde goedkope woning is met 1,3% gedaald en de meeste goedkope huizen bevinden zich in de regio Groot-Rijnmond en de Agglomeratie ’s Gravenhage. Deze ontwikkeling is gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope woning. Voor starters op de woningmarkt biedt dit ook kansen om een leuke woning te kopen.

Op kosten besparen

Bij het kopen van een goedkope woning met een hypotheek is een hypotheekakte en een leveringsakte nodig. Deze worden door een notaris opgemaakt. De kosten voor een notaris kunnen flink uiteen lopen. De notaris vergelijken helpt bij het besparen op de kosten en het vinden van een goedkope notaris in de buurt.

Bron: Calcasa

 

1 reactie op “Meer goedkope huizen in de Randstad

  1. Het huisvestingsbedrijf groeit inderdaad de laatste jaren. Het dilemma om een huis te krijgen is dat we willen dat het zo goedkoop mogelijk is, maar ook zo goed mogelijk. Zoals u zei, is de goedkopere woningbouw vooral verhoogd in peri-urbane gebieden. Het is inderdaad een goede kans om een mooi huis te krijgen! Maar als je twijfelt, moet je misschien biesterbos raadplegen, ze bieden een geweldig huis maar ook kosteneffectief. Kijk ze uit voor een deskundige oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *