Recordaantal huizen verkocht in januari

Leestijd: 2 minuten

Wie dacht dat de woningprijzen hun hoogtepunt hadden bereikt, heeft het mis. In januari was de gemiddelde koopprijs maar liefst 9,3 procent duurder dan in 2020. Dat is de grootste stijging in twee jaar.

Afgelopen maand werden er meer huizen verkocht dan ooit eerder in een januarimaand. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS en het Kadaster.

Stijgende huizenprijzen

Tegen alle verwachtingen in blijkt de woningmarkt goed bestand tegen de coronacrisis. Eerder gingen het Centraal Planbureau en experts in de sector er vanuit dat de coronacrisis tot een dalende vraag naar nieuwe woningen zou leiden. Dit zou vervolgens tot een lagere koopprijs moeten leiden. Die verwachtingen zijn ondertussen bijgesteld. Inmiddels verwachten de meeste experts dat de koopprijzen ook in 2021 weer stijgen.

Vorig jaar steeg de gemiddelde koopprijs meer dan in 2019. Afgelopen maand werd die stijging nog verder doorgezet. Sinds 2013 is de waarde van woningen gemiddeld met 58 procent toegenomen

Veel meer huizen verkocht

Die hoge koopsom houdt potentiële kopers niet op afstand. Volgens het Kadaster zijn er afgelopen maand 24.516 huizen verkocht, ruim 40 procent meer dan in dezelfde periode in 2019.

Gemiddeld werden die huizen verkocht voor 357.458 euro. Dat is ruim 28.000 euro meer dan in januari 2020.

Notaris vinden

Gaat u in 2021 een woning kopen? Dan heeft u een hypotheek- en leveringsakte nodig. Vergelijk op deGoedkoopsteNotaris.nl de verschillende notaristarieven. Notarissen bepalen hun eigen tarieven. Daardoor is de ene notaris een stuk duurder dan de andere. Duurder betekent niet per se beter. Daarom is het verstandig om bij het kiezen van de notaris naar de klantbeoordelingen te kijken. Het vinden van de juiste notaris is heel eenvoudig:

  1. Selecteer de akte(s) die u nodig heeft op deGoedkoopsteNotaris.nl 
  2. Vergelijk de notarissen op basis van prijs, afstand én klantbeoordeling
  3. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van de geselecteerde notaris(sen).

Bron: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *