Wil je een huis kopen? Verwijder je BKR registratie!

Leestijd: 2 minuten

Heb jij je droomhuis gevonden en wil je nu een hypotheek aanvragen? Zorg er dan voor dat je niet geregistreerd staat bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Deze registratie zorgt er namelijk voor dat je minder kunt lenen en daar zit je natuurlijk niet op de wachten. De NOS maakt bekend dat kredieten vanaf 1 december 2016 sneller worden geregistreerd bij het BKR.

Free stock photo of notes, business, money, coins

Wanneer wordt een krediet geregistreerd bij het BKR?

Op dit moment worden kredieten  pas geregistreerd vanaf € 500,- met een looptijd van drie maanden of langer. Echter vanaf 1 december as.  worden kredieten al vanaf € 250,- en met een looptijd langer dan een maand geregistreerd bij het BKR. Hierdoor zal het aantal mensen met een BKR registratie toenemen van 8,5 miljoen  naar 11,9 miljoen.

Ik heb een positieve BKR registratie. Kan ik dan ook minder lenen?

Ja, ook een positieve BKR registratie heeft een negatief effect op je maximale hypotheek. Er zijn twee soorten BKR registraties:

  • Positieve BKR registratie: bij een positieve BKR registratie heb je geen schulden of een betalingsachterstand, maar je hebt bijvoorbeeld wel de mogelijkheid om rood te staan op je betaalrekening of om je creditcard gespreid te betalen.
  • Negatieve BKR registratie: bij een negatieve registratie heb je schulden en/of betalingsachterstanden. Hierdoor wordt het afsluiten van een hypotheek een stuk moeilijker.

Dus ook als je een positieve BKR registratie hebt, wordt je maximale hypotheek verlaagd. Als je de mogelijkheid hebt om rood te staan op je betaalrekening of om je creditcard gespreid te betalen staat dit geregistreerd bij het BKR. Dit kun je eenvoudig voorkomen door je kredieten op te zeggen en je registratie bij het BKR te verwijderen.

Hoe zorg ik dat mijn BKR registratie wordt verwijderd?

Het opheffen van de roodstand en het opzeggen van de creditcard verschilt per bank. In het blog van Hypotheek24.nl lees je hoe dit bij de vier grootste banken in zijn werk gaat.

Wat is mijn maximale hypotheek?

Heb je al je kredieten opgeheven? Dan kun je jouw maximale hypotheek berekenen. Dit kun je eenvoudig doen op Hypotheek24.nl. Vervolgens kun je hier zelf online  je hypotheek  afsluiten. Hierdoor kun je flink besparen op advieskosten.

Mijn hypotheek is rond, kan ik dan naar de notaris?

Als je hypotheek rond is kun je naar de notaris gaan om een hypotheek- en leveringsakte op te laten stellen. Je mag als koper zelf een notaris kiezen voor het opstellen van deze akten. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl vergelijk je snel notariskosten en vind je de goedkoopste notaris bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *