Flinke stijging aantal verkochte woningen

Leestijd: 2 minuten

Niet alleen de temperaturen stijgen, ook het aantal verkochte woningen blijft stijgen! het Kadaster constateerde dat er de afgelopen maand 17.862 woningen zijn verkocht. In vergelijking met juni 2015 is dit een stijging van maar liefst 17.9%. In mei was er stijging van 11.2%. 

Stijging transacties en hypotheken

Het kadaster registreert vastgoed- en geografische informatie. Wordt er een bestaande woning verkocht? Dan wordt dit als transactie geregistreerd bij het Kadaster.

chart (6)

Deze flinke stijging van woningverkopen zorgt ook voor groeiende aantal geregistreerde hypotheken. De afgelopen maand zijn er bij het Kadaster 25.805 hypotheken ingeschreven. Ten opzichte van vorig jaar is dat een stijging van 18.4%.

 

Stijging per woningtype

De stijging van verkochte woningen is bij alle woningtypes zichtbaar! De grootste stijging bevindt zich bij het aantal verkochte vrijstaande woningen, deze zijn gegroeid met 20.5%. Bij het aantal appartementen is de  stijging het laagst, namelijk 3.8%. In onderstaande grafiek zie je de percentuele stijging per woningtype.

 

Stijging woningverkopen per woningtype

Stijging per provincie

De stijging op de huizenmarkt is niet plaatselijk. Door heel Nederland is er een stijging zichtbaar! De sterkste stijging bevindt zich in de provincie Flevoland. Hier steeg het aantal verkopen met 45.2%. In Noord-Holland was de stijging het laagst, daar groeide het aantal verkopen met 3.8%.

 

 

Zelf je hypotheek afsluiten voor €650,-?

Ga ook jij binnenkort een nieuw huis kopen? Via hypotheek24.nl kan je voor slechts €650,-makkelijk zelf je hypotheek afsluiten! Klik hier voor meer informatie over zelf hypotheek afsluiten.

 

 

Besparen op de notaris

Naast besparen op de hypotheekkosten, is het besparen op je notariskosten ook super simpel! Notarissen zijn vrij in het bepalen van hun tarieven. Hierdoor kunnen de tarieven soms wel meer dan €1000,- verschillen. Vergelijk en bespaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *