Een lage hypotheekrente: Oversluiten ja of nee?

Leestijd: < 1 minuut

In Kassa verscheen 1 november een item over het oversluiten van je hypotheek. De hypotheekrente is momenteel historisch laag, maar liefst 2% lager dan eerst. Op dit moment kun je voor 3% rente een hypotheek afsluiten. De lage rente is fortuinlijk voor nieuwkomers op de woningmarkt, maar voor mensen die al een hypotheek hebben lopen erg nadelig. Vóór de rentevastperiode is afgelopen zou je je hypotheek over kunnen sluiten naar een nieuwe, voordeligere rente. 

Bij het oversluiten van je hypotheek kun je een notaris betrekken. Als je overstapt naar een hypotheek bij een andere geldgever sluit je een nieuwe hypotheekakte af. Hier kunnen taxatiekosten bij kunnen komen kijken. Volgens Kassa zit je dan al snel op de 1000 euro, afhankelijk van je hypotheek. Na eens te vergelijken via DeGoedkoopsteNotaris.nl blijken deze bedragen echter een stuk minder te zijn bij veel notariskantoren.

Top 10 notaristarieven

Met DeGoedkoopsteNotaris.nl vind je vaak makkelijk en praktisch de laagste akteprijzen. Laat notariële kosten je niet afschrikken om je hypotheek over te sluiten, bekijk wat voor jou het voordeligst is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *