Drukte bij de notaris: Wacht niet langer!

Leestijd: < 1 minuut

Onder de notarissen heerst nu naast de traditionele najaarsdrukte; Veel mensen willen nog vóór het eind van het jaar hun testament opstellen of doen een schenking van ouder aan kind. 

 

 

Schenking

Wat nu extra meespeelt in de drukte bij de notaris is dat mensen nog voor 1 januari 2015 gebruik willen maken van de € 100.000 belastingvrije schenking voor de aankoop of verbouwing van een huis of de aflossing van een hypotheek. Deze tijdelijke verhoging van de belastingvrije schenking stopt definitief met de ingang van 2015.
De regeling is erg populair. Het is dus nu de tijd om hier nog gebruik van te maken! Lees hier meer over de belastingvrije schenking.

 

Woningmarkt

De ontwikkelingen op de woningmarkt stemmen positief. De huizenverkopen in de maanden september en oktober zijn ruim 40% hoger dan vorig jaar dezelfde tijd. Daarnaast zijn de hypotheekrentes historisch laag en kan men vanaf 2015 minder lenen. De drukte bij de notariskantoren is enorm. Wil je nog een aanvraag afronden voor het eind van het jaar, dan is nu de tijd!

Wil je weten welke notaris voor jou het voordeligst is? Vergelijk via DeGoedkoopsteNotaris.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *