NVM Open Huizen Dag groot succes

Leestijd: 2 minuten

De NVM Open Huizen Dag was dit keer een waar succes. Het aantal bezoekers dit jaar kwam uit op bijna 150.000, blijkt uit een bliksemenquête van de NVM. Maar één op de vijf deelnemende huizen kreeg geen bezoek. De woonmarkt loopt weer beter. Doordat de verkopers realistischere vraagprijzen hanteren met een historisch lage hypotheekrente, zijn koopwoningen voor velen geen verre droom meer.

NVM 

 

Nog steeds populair

De populariteit van de NVM Open Huizen Dag is er niet minder op geworden, zo werd ook dit halfjaar ook weer duidelijk. Op de vorige editie in april kwamen er 140.000 bezoekers op af. Zoals altijd konden woningzoekenden zonder afspraak en geheel vrijblijvend de deelnemende woningen bezoeken. Dit keer waren er zo’n 47.000 woningen om te bekijken, iets meer dan het jaar ervoor. Volgens Ger Hukker, voorzitter NVM, is dit makkelijk te verklaren: “Er staan op dit moment minder huizen te koop dan een half jaar geleden. Logisch dat dan ook minder mensen deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag.”

 

 

Tweedeling

Volgens Hukker is een een duidelijke tweedeling bij de deelnemers van het event: “Enerzijds heb je de groep van huizen dat meer bezoek krijgt vanwege een goede prijs-kwaliteitverhouding en de groep die daar nog niet aan voldoet en daardoor nauwelijks of geen bezoek krijgt.”

Marc Duijndam, CEO van funda, stelt: “Kijkers gingen goed voorbereid en met hun telefoon in de hand op pad. Gisteren werd funda zelfs meer dan 1 miljoen keer bezocht. En ook vandaag is het ongekend druk. Ruim 40% van ons bezoek kwam vanmiddag via mobiel. Dit zijn recordaantallen, die getuigen van een zeer geslaagde editie van de NVM Open Huizen Dag.”

 

 

Ontplooiing

Voor betrokkenen als banken en overige hypotheekverstrekkers is de Open Huizen Dag steeds meer een aanleiding voor de ontplooiing van activiteiten. Hukker vertelt: “We zien dat op of rond de NVM Open Huizen Dag banken hun deuren openen om mensen hypotheekadviezen te geven, en ze haken bij ons aan voor speciale acties rond de NVM Open Huizen Dag. Het enthousiasme is groot, en woningzoekenden worden op deze manier nog beter bediend. Dat geeft nog maar eens aan dat de woningmarkt zich ook in die zin herstelt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *