Corona en de notaris: wat nu?

Leestijd: 2 minuten

Update 27/3: Vandaag is bekend gemaakt dat (kandidaat)notaris nu ook op het lijstje met vitale beroepen staat. Notarissen hebben van de wetgever een ministerieplicht gekregen. Dit houdt in dat zij verplicht zijn diensten te verlenen. Uiteraard geldt dit specifiek voor urgente zaken. Ook zullen veel notarissen de komende weken nog wel vanuit huis werken. Wilt u weten hoe het bij uw notaris is geregeld? Dan raden wij u aan om rechtstreeks contact met hen op te nemen.

Men kan er niet meer omheen: corona verspreid zich razendsnel door Nederland. Alle facetten van het dagelijks leven worden er door beïnvloed. Mensen werken thuis, publieke ruimtes worden gesloten en de zorgsector draait overuren.

Maar, wat als u juist nu op het punt stond om een huis te kopen? Of als u net de intentie had om een testament op te stellen? Sommige zaken kunt u uitstellen, maar andere zaken hebben wellicht toch enige tijdsdruk.

Corona en de notaris

In dat geval hebben wij goed nieuws voor u: de meeste notariskantoren blijven voorlopig open, in ieder geval voor passeerafspraken. Uiteraard is het ook voor notarissen een hectische periode die vraagt om enige improvisatie. Hierdoor kunnen zaken iets minder soepel verlopen dan normaal.

Wat betekent dit concreet?

U kunt nog steeds eenvoudig offertes aanvragen via degoedkoopstenotaris.nl. Hier ontdekt u snel welke notarissen er in uw omgeving beschikbaar zijn.

Doordat veel medewerkers van notariskantoren momenteel ook vanuit huis werken, kan de reactietermijn iets langer zijn dan u gewend bent. We vragen hiervoor uw begrip.

Waar moet u op letten?

  • Wees kritisch bij het maken van een afspraak. Veel notarissen laten afspraken wel doorgaan en helpen u uiteraard graag verder. Echter, ook hier is het advies van de Rijksoverheid (RIVM) van toepassing: blijf zo veel mogelijk thuis en voorkom contact. Kan uw afspraak ook even wachten, dan heeft dit de voorkeur.
  • Gaat u bij de notaris langs, neem dan de hygiënevoorschriften in acht. Was uw handen, schud geen handen, houd afstand en hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Vertoont u symptomen van het coronavirus. Blijf dan ten alle tijde thuis!

Heeft u verdere vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Ook de komende weken zitten wij iedere dag voor u klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *