DeGoedkoopsteNotaris.nl in Metro en Trouw

Leestijd: 2 minuten

DeGoedkoopsteNotaris.nl verscheen in Metro en Trouw met betrekking tot de enorme drukte onder notarissen. Dit einde van het jaar is die lastig te overzien. De drukte is met name te verklaren door het aantrekken van de huizenmarkt.

 

De oorzaak ligt ook bij de belastingvrije schenkingsmaatregel, vertelt deGoedkoopsteNotaris.nl. Deze zal worden ingetrokken per januari 2015. Dit veroorzaakt enorme drukte door mensen die hier op het laatste moment nog van willen profiteren. DeGoedkoopsteNotaris.nl ziet in oktober en november een stijging van 55% meer aanvragen dan vorig jaar.

 

Huisaanschaf vóór 2015

Peter Ruys, directeur van DeGoedkoopsteNotaris.nl, vertelt dat veel klanten voor het eind van 2014 nog een huis willen aanschaffen. “Deze consumenten willen snel nog gebruik maken van de eenmalige verhoogde vrijstelling van 100.000 euro voor de aanschaf van een huis”, stelt Ruys. ,,Deze geldt nog tot het einde van het jaar.”

Rente historisch laag

Wat ook meespeelt is dat er nu nog gebruik kan worden gemaakt van een financiering van maximaal 104%. Volgend jaar zal dit percentage dalen naar 103%. Ook is de rente nu historisch laag. ,”Al die aspecten zorgen dat de markt enorm in beweging is en de consument er nu snel bij wil zijn. De notaris draait overuren”, vertelt Ruys.  ,”Meer dan de helft van de geraadpleegde notariskantoren zegt de drukte nauwelijks aan te kunnen.”

Wil jij ook voor het eind van het jaar een aanvraag afronden? Bekijk welke notaris voor jou het voordeligst is op DeGoedkoopsteNotaris.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *