BNR Nieuwsradio: Peter Ruys over 15 jaar marktwerking

Leestijd: < 1 minuut

Deze morgen was Peter Ruys directeur van de goedkoopstenotaris.nl, te gast bij BNR Nieuwsradio. Hier praatte hij over de marktwerking die van start ging zo’n 15 jaar geleden en hoe dit de huidige notarismarkt heeft beïnvloed. 

BNR

WAT IS ER GEBEURD NA 15 JAAR MARKTWERKING?

“Er zijn wat verschillen per segment. Binnen het terrein dat vroeger voor de notaris het belangrijkst was, de ontroerend goed-sector, huizen en hypotheek, is het prijsverschil enorm opgelopen. Het is zo’n 50% goedkoper geworden dan 15 jaar geleden.”

Peter Ruys vertelt dat de ervaring van de kwaliteit is onder consumenten gelijk gebleven, ondanks de grote verlaging in prijs over de jaren. Via de goedkoopstenotaris.nl stellen notarissen online hun tarieven vast en houden elkaar in de gaten. Maar nog steeds kan even in de auto stappen en 20km verder rijden zo 300 euro verschil maken op je nota.

 

 Luister het hele fragment hier:

BNR Nieuwsradio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *