Open van 09:00 tot 16:00 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Eenmanszaak of bv

Een eenmanszaak of bv beginnen? Dat is een vraag die een beginnend ondernemer zichzelf zal stellen. Er zitten behoorlijke verschillen tussen een eenmanszaak en een bv. De voornaamste verschillen zitten in de volgende aspecten:

  • Oprichting
  • Aansprakelijkheid
  • Kosten
  • Belasting

Oprichting eenmanszaak of bv

De oprichting van een eenmanszaak is heel eenvoudig. U hoeft uzelf alleen in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Er komt geen notaris aan te pas. Voor het oprichten van een bv moet u naar de notaris gaan. 

Aansprakelijkheid eenmanszaak of bv

Bij een eenmanszaak bent u zelf aansprakelijk voor eventuele schulden van uw bedrijf. Tussen bedrijfsvermogen en privé vermogen wordt geen onderscheid gemaakt door schuldeisers. Bij een bv is dit niet het geval en bent u niet met uw privé vermogen aansprakelijk.

Kosten eenmanszaak of bv

Een bv kent hogere administratiekosten dan een eenmanszaak. Jaarlijks kunt u ongeveer € 2000,- meer kwijt zijn. Ook heeft u eenmalig notariskosten bij een bv. De tarieven lopen uiteen van € 334,- tot € 1200,-

Belasting eenmanszaak of bv

De belasting die je betaalt bij een eenmanszaak zijn omzetbelasting en inkomensbelasting. Bij een bv betaald u vennootbelasting over de winst die uw bv behaald heeft.
Op DeGoedKoopsteNotaris.nl kunt u flink geld besparen op uw notariskosten door eerst de verschillende notarissen te vergelijken. Vervolgens vraagt u gratis een offerte aan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344