Open van 09:00 tot 17:00 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Bouwkundig rapport

Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de bouwkundige staat van het huis. Dit onderzoek brengt eventuele verborgen gebreken aan het licht. Het voordeel is dat u niet onvoorzien voor een hoop extra kosten komt te staan. Het onderzoek geeft simpelweg zekerheid. Vooral bij oudere huizen is deze zekerheid aan te raden.

Aankoopkeuring

 

De rapportage van het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijke en gespecialiseerde bouwkundige die uw woning op basis van een uitgebreid visueel onderzoek op alle essentiële punten beoordeelt. Het bouwkundig onderzoek voldoet aan strenge richtlijnen. Bij de aankoop van een woning ouder dan 1940 waarvoor een hypotheek  wordt aangevraagd, is een bouwkundig onderzoek vereist.

Wat is van belang bij bouwkundig rapport? 

Er wordt niet alleen naar uw object gekeken maar ook naar bijvoorbeeld het dak. Dit gebeurt ook wanneer u op de onderste verdieping van een flat woont. Als eigenaar van een appartement bent u medeverantwoordelijk voor de staat van het gehele pand en dus ook aansprakelijk voor het eventuele herstel ervan.

Dit wordt opgenomen in een bouwkundig rapport:

  • gevels, metsel- en betonwerk;
  • kozijnen, ramen en deuren;
  • vloeren;
  • ventilatie;
  • fundering;
  • kruipruimte;
  • dakconstructie;
  • dakbedekking;
  • schoorstenen en
  • installaties.

Hoe gaat het in z'n werk?

Er vindt een visuele inspectie plaats waarna de bouwkundige een oordeel geeft over de staat van onderhoud. Bij eventuele gebreken wordt advies gegeven met betrekking tot herstel of vervanging. Daarnaast wordt er aangegeven met welke kosten u rekening moet houden. Deze kosten kunnen bestaan uit directe kosten en kosten die op termijn noodzakelijk kunnen zijn. Denk hierbij aan de riolering of een standpijp. Deze bevindingen, aanbevelingen en kosten worden vervat in een rapport dat u kunt gebruiken om een offerte op te vragen bij een aannemer maar uiteraard ook om de Nationale Hypotheek Garantie aan te vragen. Ook de geldverstrekker kunt u vragen dit rapport te overhandigen.

Op onze website vind u alle notaristarieven. Door de verschillende notarissen bij u in de buurt te vergelijken, kan u veel besparen op de notariskosten. In het vergelijken zijn wij 100% onafhankelijk.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344