Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug

Een eenmanszaak

Is het hebben van een eenmanszaak altijd jouw droom geweest? Het is heel eenvoudig. Je hebt een idee en je schrijft een ondernemingsplan. Je hoeft je alleen maar in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Bij de KvK moet je een keuze maken voor een rechtsvorm. Een eenmanszaak is een rechtsvorm waarbij er maar een eigenaar is. Belasting technisch zijn er een aantal voordelen:

  • Zelfstandigenaftrek
  • Startersaftrek (de eerste drie jaar)

Waar moet je aan denken bij een eenmanszaak?

Als je bedrijf een eenmanszaak is ben je namelijk privé aansprakelijk voor alle handelingen en financiën van je eenmanszaak. Dan is er geen onderscheid tussen je privé- en bedrijfsvermogen. Wanneer je in gemeenschap van goederen bent getrouwd is er ook een risico voor de partner. De eventuele schulden van het bedrijf kunnen ze dan verhalen op de partner. Door huwelijkse voorwaarden op te laten stellen kun je dit voorkomen.

Eventuele andere rechtsvormen:

Notaris voor oprichting eenmanszaak?

Voor een eenmanszaak is de tussenkomst van een notaris niet verplicht, maar wel aan te bevelen. Hij kan met u meedenken of de eenmanszaak de meest geschikte vorm is. Of hij adviseert om een eventuele gemeenschap van goederen om te zetten in huwelijkse voorwaarden.

Notarissen vergelijken

Wil je voor de oprichting van je eenmanszaak naar de notaris om zaken vast te laten leggen?Op deGoedkoopsteNotaris.nl kun je de notarissen vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. DeGoedkoopsteNotaris.nl kent de laagste online tarieven. Vraag gratis een offerte aan bij de notaris van jouw keuze. Hierdoor kun je besparen op de kosten van de notaris.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344