Open van 09:00 tot 21:00 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Notaris kiezen

Stel, je hebt een notaris nodig voor het laten opstellen van je testament. Welke notaris ga je dan kiezen? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. De prijs bijvoorbeeld, maar ook zeker niet onbelangrijk zijn de voorwaarden die een notaris heeft opgesteld. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de notaris? 

  • De prijzen kunnen enorm verschillen per notaris. Dit komt omdat de notarissen hun eigen tarieven mogen bepalen. Vergelijk daarom altijd eerst de tarieven van de notarissen voordat je een keuze maakt. DeGoedkoopsteNotaris.nl heeft deze notaristarieven voor je verzameld. 
  • De wijze waarop een prijs is samengesteld verschilt per notaris. Soms wordt er gewerkt met een vast bedrag, maar een andere notaris kan kiezen voor een uurtarief.
  • De voorwaarden verschillen per notaris. Voordat je een keuze maakt is het verstandig erop te letten wat de voorwaarden zijn van de notaris. Dit kan jou uiteindelijk veel kosten besparen.

Vrije keuze notaris

Bij een bestaand huis koop je meestal 'kosten koper'. Dit betekent dat de koper alle kosten betaalt van de notaris. De koper mag dus de notaris kiezen die nodig is voor de eventuele hypotheekakte en leveringsakte. Bij een nieuwbouwhuis kiest de verkoper de notaris, omdat de verkoper de notariskosten betaalt. 

Notarissen vergelijken

Via DeGoedkoopsteNotaris.nl kun jij alle notaristarieven vergelijken van de notarissen bij jou in de buurt. Vergelijk snel en vraag direct gratis offertes aan. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Lees meer over: Algemeen

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344