Maandag vanaf 09:00 weer geopend 088-2424611Bel mij terug  of  mail ons

Bewindvoering

Hebben jullie minderjarige kinderen en wil je iets regelen over de zorg in geval van overlijden? Neem dan een voogd op in je testament. Deze voogd krijgt dan ook het beheer over de erfenis van jullie kinderen. Zodra de kinderen 18 jaar zijn, kunnen zij zelf bepalen wat zij met hun erfenis doen. Mocht je dat niet willen dan kan je een bewindvoerder benoemen. Een bewindvoerder kan toezicht houden op de financiën tot je kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt. De bewindvoerder kan dezelfde persoon zijn als de voogd. 

Bewindvoering door kantonrechter

Bewindvoering kan ook door de kantonrechter worden opgelegd wanneer mensen hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke beperktheid of omdat ze dementerend zijn of verslaafd. De bewindvoerder beheert het geld en de goederen van de betrokkene. Deze bewinden staan in het openbare curatele- en bewindregister. Een bewindvoerder neemt dan de financiële beslissingen voor de betrokkene of beslissingen over de zorg aan de betrokkene.

Echter voor het verkopen of schenken van goederen heeft hij toestemming nodig van de erfgenaam of een machtiging van de kantonrechter. Ook voor uitgaven boven de € 1.000 is een machtiging van de kantonrechter nodig. De bewindvoerder moet jaarlijks de (financiële) stukken aan de rechter laten zien.

Notaris voor vastleggen bewindvoering

Het aanwijzen van een bewindvoerder in het testament moet worden vastgelegd bij een notaris.
Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kun je de tarieven voor een testament vergelijken en vrijblijvend gratis offertes aanvragen.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Lees meer over: Overige onderwerpen

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344