Maandag vanaf 09:00 weer geopend 088-2424611Bel mij terug  of  mail ons

Beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek wordt de hypotheek tijdens de looptijd niet afgelost, maar vindt er kapitaalsopbouw plaats waarmee aan het einde van de looptijd de hypotheek ineens wordt afgelost. De kapitaalsopbouw vindt plaats binnen de beleggingshypotheek middels beleggen, meestal in aandelenfondsen.

Voor- en nadelen beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek geeft geen garantie dat u aan het einde van de looptijd de hypotheek kunt aflossen, maar daarnaast is het mogelijk dat u geld overhoudt. De maandlasten kunnen bij een beleggingshypotheek vaak lager zijn dan van een spaarhypotheek, omdat – op termijn – met beleggen doorgaans een beter rendement wordt behaald dan met sparen.

De beleggingshypotheek maakt optimaal gebruik van de fiscale mogelijkheden: hypotheekrente aftrek gedurende maximaal 30 jaar en vrijstelling van rendementsheffing voor zover maximaal mogelijk is. Een beleggingshypotheek is minder geschikt als u geen risico wilt of kunt lopen, of als de hypotheek kort loopt.

De beleggingshypotheek is kan niet meer worden afgesloten door starters sinds 01-01-2013

Gaat u een huis koppen? Dan krijgt u ongetwijfeld te maken met de notaris. Lees waarvoor u een notaris nodig heeft bij het kopen van een huis.

Op onze website kunt u alle notarissen bij u in de buurt vinden. Wij laten u ook de verschillende tarieven en de kwaliteitsscores zien. Notarissen hangen zelf een prijskaartje aan een akte. U kunt met vergelijken honderden euro’s besparen op uw akte.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Lees meer over: Overige onderwerpen

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344