Open van 09:15 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Wat is boeterente?

Elk jaar mag u een bepaald percentage van de hoofdsom van uw hypotheek aflossen zonder dat u hier een boeterente over moet betalen. Vaak is dit 10 of 20 procent. Is dit percentage hoger?Wilt u de hele hypotheek aflossen of uw hypotheek oversluiten, dan krijgt u vaak te maken met een boeterente. Deze boeterente, ook wel oversluitboete genoemd, is een bedrag wat u als compensatie aan de geldverstrekker moet betalen. 

Hoe hoog het bedrag is, wordt door de geldverstrekker berekend. Bij het berekenen, kijkt de geldverstrekker naar uw huidige rente, de resterende looptijd en de, op dat moment gebruikelijke, rente voor de resterende periode. Informeer voor de precieze hoogte van de boeterente bij je geldverstrekker. 

Er zijn situaties waarin u geen boeterente hoeft te betalen. Wat de precieze voorwaarden hiervan zijn, leest u terug in de hypotheekvoorwaarden of in de hypotheekakte.
In onderstaande situaties hoeft u bijna nooit een boeterente te betalen:

• Als u uw woning verkoopt
• Bij een executieverkoop
• Als uw woning tenietgaat
• Als de dagrente hoger is dan je contractrente
• Aan het einde van de rentevaste periode
• Bij een uitkering uit een overlijdensrisicoverzekering
• Tijdens een renteherziening

Bent u van plan om uw hypotheek over te sluiten? Bespaar kosten en sluit uw hypotheek makkelijk zelf over via Hypotheek24.nl en vind de goedkoopste notaris bij u in de buurt via DeGoedkoopsteNotaris.nl.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344