Open van 09:00 tot 21:00 0882424611 Mail ons

Offerte aanvragen

Via onze website DeGoedkoopsteNotaris.nl kan je gratis offertes aanvragen bij verschillende notariskantoren. Van de notaris ontvang je een offerte met het tarief voor de door jou gevraagde akte. Sinds 1999 is de notaris vrij om zelf zijn tarieven te bepalen en is het dus verstandig meerdere offertes aan te vragen. Binnen een straal van 20km ka het tarief voor dezelfde akte honderden euro's van elkaar verschillen.

Let bij het beoordelen van offertes op de volgende punten:

  • Is het eerste adviesgesprek gratis?
  • Is de offerte volledig? Staan alle zaken vermeld? De gebruikelijke werkzaamheden horen altijd vermeld te zijn. Op de offerte moet duidelijk zijn welke werkzaamheden gebruikelijk zijn en welke werkzaamheden extra zijn. Extra werkzaamheden zijn soms nodig, dit verschilt per situatie.
  • Lees de algemene voorwaarden goed door. Zijn er extra kosten, zoals dossierkosten? Sommige notarissen rekenen extra kosten voor telefoneren met de bank en administratieve kosten. Ook het inschrijven van aktes in de juiste registers door de notaris heeft een prijskaartje. Let daarom op of dit is meegenomen in de offerte. 
  • Wordt er een combinatietarief gehanteerd? Als je meerdere aktes bij dezelfde notaris laat opmaken wordt er vaak een gecombineerd tarief gebruikt. Dit is voordeliger. 
  • Vraag door bij een offerte met een geschat bedrag van de kosten. Met een vanaf tarief of een ongespecificeerd uurtarief  kan je achteraf voor verrassingen komen te staan. 
  • Heb je een tolk nodig, dan komen de kosten hiervoor voor jouw rekening.

Ontvang je een offerte waarbij de tarieven erg afwijken van de tarieven die bij ons op de website gepubliceerd worden, dan horen wij dat graag. Wij kunnen dan de notaris hierop aanspreken en verzoeken de tarieven aan te passen. Je kunt ons telefonisch bereiken op 088 - 24 24 611

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344