Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug

De zes beste redenen om nu een huis te kopen

Alle verkeerslichten staan nu op groen om nu een huis te kopen. Wij van DeGoedkoopsteNotaris.nl hebben de zes beste redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Huizen zijn goedkoper geworden

Sinds 2008 zijn de huizenprijzen flink gedaald. De prijzen zijn nu gecorrigeerd met 20 procent waardoor koophuizen weer beter betaalbaar zijn geworden. Op dit moment zijn de huizenprijzen zich aan het stabiliseren. Door de correctie is een stijging nu eerder te verwachten dan een verdere daling. Koophuizen kunnen nu met gemak de vergelijking met het huren van een huis weer aan.

2. Hypotheekrentes staan historisch laag

Je kunt nu al kiezen voor een rentevaste periode van tien jaar tegen een rente van iets minder dan drie procent. De laagste hypotheekrente op dit moment is 2,35%. Op Hypotheek24.nl kun je alle hypotheekrentes vergelijken.
De hoogte van de hypotheekrente bepaalt voor een groot deel de hoogte van de woonlasten. Door te kiezen voor een rentevaste periode van tien jaar, ben je verzekerd van lage woonlasten voor een lange periode. Probeer dergelijke goede afspraken maar eens te maken met de verhuurder van een huurhuis.

3. Per 1 januari 2016 kun je minder maximaal lenen

Vanaf 1 januari 2016 verandert er opnieuw een aantal zaken. Je mag dan namelijk minder lenen en de maximale hypotheek voor Nationale Hypotheek Garantie wordt verlaagd. Dit houdt dus in dat je zelf meer spaargeld moet inleggen en dat je meer hypotheekrente moet betalen. Wacht dus niet te lang met het kopen van je huis.

Bedenk dus goed dat je voor 1 januari 2016 naar alle waarschijnlijkheid een duurder droomhuis kan financieren. Wees op tijd!

4. Kopen van een huis is veel aantrekkelijker dan huren

Er zijn meerdere redenen waarom een koophuis een betere keuze is dan een huurhuis. Bij het huren moet je rekening houden met jaarlijkse stijgingen van de huur aan de hand van de inflatiecijfers. Daarnaast bouw je in een koophuis een vermogen op. De huur van het huis blijf je betalen zolang je er blijft wonen. Bij het kopen gaat het om tijdelijke woonlasten voor een periode van maximaal dertig jaar.

5. Bij het bereiken van de einddatum is het huis afbetaald

Zelfs als de huizenprijzen dalen bouw je nog steeds een vermogen op in je huis. In de huidige hypotheekvormen is de hypotheek namelijk afbetaald bij het bereiken van de einddatum van de hypotheek. Dus na maximaal dertig jaar is het huis vrij van hypotheek. Dit kun je eventueel gebruiken als extra aanvulling op je pensioen.

6. Wacht niet tot de huizenprijzen weer gaan stijgen

De huizenmarkt is zich aan het verbeteren, maar een volledig herstel is nog ver weg. Er staan namelijk nog steeds zeer veel huizen in de verkoop. Als potentiële koper van een huis kun je hiervan profiteren. Dit verbetert je onderhandelingspositie. Wil je een huis kopen? Leg een laag bod neer bij de verkopers. Vinden ze het bod te laag? Ga dan verder zoeken naar een ander huis. Zodra de huizenprijzen weer gaan stijgen, zal de macht langzaam weer verschuiven naar de verkopers.

Vergelijk notaristarieven in heel Nederland

Ga jij je slag slaan door nu een huis te kopen? Op DeGoedkoopsteNotaris kun je eenvoudig de notaristarieven vergelijken van notarissen in Nederland. Hierdoor kan je veel geld besparen want notaristarieven kunnen onderling sterk verschillen.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344