Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug

Wat is boeterente?

Elk jaar mag je een bepaald percentage van de hoofdsom van je hypotheek aflossen zonder dat je hier een boeterente over moet betalen. Vaak is dit 10 of 20 procent. Is dit percentage hoger, wil je de hele hypotheek aflossen of je hypotheek oversluiten, dan krijg je vaak te maken met een boeterente. Deze boeterente, ook wel oversluitboete genoemd, is een bedrag wat je als compensatie aan de geldverstrekker moet betalen. 

Hoe hoog het bedrag is, wordt door de geldverstrekker berekend. Bij het berekenen, kijkt de geldverstrekker naar jouw huidige rente, de resterende looptijd en de, op dat moment gebruikelijke, rente voor de resterende periode. Informeer voor de precieze hoogte van de boeterente bij je geldverstrekker. 

Er zijn situaties waarin je geen boeterente hoeft te betalen. Wat de precieze voorwaarden hiervan zijn, lees je terug in de hypotheekvoorwaarden of in de hypotheekakte.
In onderstaande situaties hoef je bijna nooit een boeterente te betalen:

• Als je je woning verkoopt
• Bij een executieverkoop
• Als je woning tenietgaat
• Als de dagrente hoger is dan je contractrente
• Aan het einde van de rentevaste periode
• Bij een uitkering uit een overlijdensrisicoverzekering
• Tijdens een renteherziening

Ben je van plan om je hypotheek over te sluiten? Bespaar kosten en sluit je hypotheek makkelijk zelf over via Hypotheek24.nl en vind de goedkoopste notaris bij jou in de buurt via DeGoedkoopsteNotaris.nl.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344