Vijf tips bij het bezichtigen van jouw ideale woning

1. Voorbereiding

De huizenjacht begint met het berekenen van je maximale hypotheek. Je maximale hypotheek geeft een goed beeld van de mogelijkheden die jij hebt. Maak vervolgens een wensenlijstje. Aan welke wensen moet de woning voldoen? Bepaal bijvoorbeeld het aantal kamers, een balkon of een tuin. Selecteer op huizensites woningen die zowel binnen jouw budget als je wensenlijstje vallen. Ga je de Open Huizen Dag bezoeken? Stippel dan een route uit van alle woningen die jij wilt bezoeken.

2. Bezichtiging

De bent goed voorbereid, de bezichtiging kan beginnen! Neem tijdens ieder bezoek je wensenlijstje mee, maak foto’s en aantekeningen. Hierdoor kan je thuis alles nog eens rustig bekijken en de woningen met elkaar vergelijken. Het aanhouden van dezelfde route bij de bezichtigingen, helpt bij het maken van een goede vergelijking.

3. Verkopende partij

De verkopende partij is een belangrijke bron van informatie. Maak hier gebruik van! Vraag ze bijvoorbeeld waarom ze het huis verkopen en wat zij de belangrijkste voordelen van het huis vinden. Dit kunnen redenen voor jou zijn om het huis te kopen. Of juist niet. Als ze haast hebben bij de verkoop, dan heb jij een goede onderhandelingspositie.

4. Neem de tijd

Neem de tijd voor iedere bezichtiging zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Bijvoorbeeld of het onderhoud goed is en of er genoeg opbergruimte is. Bedenk je of jij jezelf in de woning ziet. Heb je meteen een slecht gevoel bij de woning? Blijf er dan niet te lang, wie weet past de volgende woning beter bij jou.

5. Buurt

Minstens zo belangrijk is de buurt waar je woning staat. Het bepaalt voor een groot deel je woonplezier. Vraag je af of er naar jouw smaak voldoende voorzieningen in de buurt zijn. Kijk ook of de woning goed te bereiken is. Kan je eenvoudig naar je werk, wonen je familie en vrienden op acceptabele afstand. Voldoet de buurt aan al deze voorwaarden? Ga ’s avonds en in het weekend terug om te kijken of de buurt je dan nog steeds aanspreekt.

Notaristarieven vergelijken

Om de koop definitief te maken heb je een notaris nodig voor de hypotheek- en leveringsakte. Notarissen kunnen zelf hun tarieven bepalen, waardoor je honderden euro’s kan besparen als je een vergelijking maakt. Begin alvast met vergelijken, kies een notaris en maak een afspraak. Dan weet je zeker dat je terecht kunt én dat je niet teveel betaalt.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen nu contact met je op.

Bedankt, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.