Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons

Vereniging Van Eigenaren

Wat is nu eigenlijk Vereniging Van Eigenaren (VVE)? Als je een appartement koopt word je automatisch lid van de VVE. Dit komt omdat je mede eigenaar bent van een gedeelte van het hele gebouw zoals het trappenhuis of  de lift. De vereniging van eigenaren zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke belangen van de individuele eigenaren worden behartigd.

Wat doet de Vereniging Van Eigenaren?

Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van de gemeenschappelijke onderdelen van een gebouw. Delen de gezamenlijke kosten, lossen gezamenlijke problemen op en beheren de financiën van de VVE zelf. Samen met de andere leden kun je beslissen over het onderhoud en investeringen in het gebouw. Er is een algemene ledenvergadering waar alle punten worden besproken. De splitsingsakte schrijft voor hoe de algemene ledenvergadering is georganiseerd. 

Wat wordt er besproken in de algemene ledenvergadering?

In de algemene ledenvergadering wordt er een bestuur gekozen. Wat het bestuur doet is het opstellen van jaarstukken en begrotingen, het beheren van financiële stukken, het regelen van vergaderingen en het afsluiten van verzekeringen. Het bestuur zorgt er tevens voor dat de besluiten die de vergadering neemt worden uitgevoerd. 

Waar heb je een splitsingsakte voor nodig?

Er moet worden vastgelegd wat de gemeenschappelijke delen van het gebouw zijn en de kostenverdeling. In een splitsingsakte kan dit worden opgenomen. In deze akte kun je de statuten van de vereniging zien, de naam waaronder deze vereniging mag handelen en het reglement. Al je rechten en plichten als eigenaar staan in de akte vermeld. 

Notarissen vergelijken

Wil jij een vereniging gaan oprichten? Vergelijk dan snel de tarieven van de notarissen op DeGoedkoopsteNotaris.nl en vraag gratis offertes aan. Zo kun jij honderden euro's besparen. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344