Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaal je gedurende de looptijd maandelijks een vast bedrag als aflossing van jouw lening. Naast deze aflossing betaal je rente over het uitstaande bedrag. Omdat dit bedrag door de aflossing geleidelijk aan kleiner wordt, betaal je steeds minder rente.

De bruto lasten (het totale bedrag dat je steeds aan de geldverstrekker overmaakt) zijn aanvankelijk hoog en gedurende de looptijd geleidelijk lager. De lineaire hypotheek kan erg geschikt zijn voor mensen die er rekening mee houden dat hun inkomsten kunnen dalen.

De combinatie van een relatief laag inkomen en hoge kosten aan het begin van een carrière maken het vaak moeilijk om de hypotheeklast gedurende de eerste jaren op te brengen. Omdat de lasten in de beginfase hoog zijn, is bovendien het bedrag dat u kunt lenen lager dan bij andere hypotheek-vormen.

De voordelen
Wanneer je snel een kapitaal op wilt bouwen of een schuld wenst af te lossen, is een lineaire hypotheek interessant.

De nadelen
Je profiteert steeds minder van het fiscale voordeel doordat je snel aflost en dus steeds minder rente hoeft te betalen.

Interessant voor
Een lineaire hypotheek is interessant voor mensen die op termijn hun inkomen zien dalen en snel de hypotheekschuld willen verlagen. Dit zijn meestal mensen met een hoog inkomen bij wie de VUT- of pensioenregeling nadert.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344