Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug
Hand met pen

Kosten transportakte

Als je een huis koopt, zullen de vele kosten die je moet maken je versteld doen staan. Makelaarskosten, kosten voor een taxatierapport, de kosten voor de verhuizing, om nog maar te zwijgen over de overdrachtsbelasting. Ook voor de notaris zal je kosten moeten maken. Maar wist je dat daar juist de grootste bespaarmogelijkheid zit? Als kopende partij kies jij de notaris namelijk zelf! En door goed te vergelijken op onze site, kun je zo honderden euro’s besparen op je notariskosten. De tarieven voor transportakten beginnen bij zo’n 400 euro en lopen op tot meer dan 1000 euro bij de duurste notaris. Met transportakte of overdrachtsakte wordt hetzelfde bedoeld als een leveringsakte

Waarom verschillen notaristarieven voor transportakten?

Notarissen zijn vrij om te vragen voor hun dienstverlening wat ze willen. Daardoor kan het zijn dat die ene notaris een stuk duurder is voor een transportakte dan de andere notaris. ‘Is die goedkope notaris dan ook slechter?’ vragen veel mensen zich af. Nee, dat hoeft zeker niet. Een goedkope notaris kan bijvoorbeeld in een minder groot pand zitten of misschien gewone koffie schenken in plaats van een mooie ristretto of latte machiatto. Zeker weten dat je een goede notaris hebt? Check dan de beoordelingen van andere gebruikers over de notaris.

Tips bij het vergelijken van notarissen

Soms kan het lonen door iets verder uit jouw buurt te zoeken naar een notaris. Op onze website kan je eenvoudig de straal waarin je naar notarissen zoekt aanpassen. Zo kom je wellicht nog voordeligere notarissen tegen.
Op onze website vind je zo'n 20.000 beoordelingen van notarissen in heel Nederland. Het is altijd verstandig even goed te kijken hoe anderen de service van de notaris van jouw keuze hebben ervaren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344