Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug

Hypotheek en notaris

Voor de koop van een huis hebben de meeste mensen een hypotheek nodig om het te financieren. Het huis is het onderpand van de lening bij de bank. Om de woning officieel over te dragen moet je naar de notaris. Wat regelt de notaris in dat geval precies voor jou?

Financiering van je huis

 Voor de financiering van je huis kun je ervoor kiezen om een hypotheek te nemen. Een huis kun je ook financieren uit eigen middelen. Je ouders kunnen jou daarbij een handje helpen, want zij mogen eenmalig gebruik maken van de vrijstelling voor financiering. Het kind moet tussen de 18 en de 40 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor de eenmalige vrijstelling van €53.016. Het is wettelijk bepaald dat je deze schenking moet gebruiken voor de financiering van de eigen woning of voor de kosten die daarna zijn gemaakt. 

Akkoord van de geldverstrekker

Zodra je een akkoord hebt gekregen van de geldverstrekker voor de hypotheek worden alle documenten naar de notaris gestuurd. Een notaris zorgt ervoor dat de hypotheek en de woning op jouw naam worden gezet. Neem je een extra of nieuwe hypotheek dan heb je alleen een hypotheekakte nodig. Koop je een ander huis dan heb je daarbij ook een leveringsakte nodig, die zorgt ervoor dat het huis op jouw naam wordt gezet. 

Wie kiest de notaris?

Bij een bestaand huis koop je meestal 'kosten koper'. Dit betekent dat de koper alle kosten betaalt van de notaris. De koper mag dan de notaris kiezen die nodig is voor de eventuele hypotheek- en leveringsakte. Bij een nieuwbouwhuis kiest de verkoper de notaris, omdat de verkoper de notariskosten betaalt.

Notaris vergelijken

 Heb jij een hypotheek- en leveringsakte nodig? Vergelijk op DeGoedKoopsteNotaris.nl de tarieven van de verschillende notariskantoren. Vraag direct gratis offertes aan en de notaris zal contact met jou opnemen!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344