Aflossingsvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek was tot 2013 een populaire hypotheekvorm. Dit was namelijk de goedkoopste vorm. Gedurende de looptijd van de hypotheek is er alleen maar hypotheekrente verschuldigd. Er wordt niet afbetaald op aflossingsvrije hypotheek. Tegenwoordig is het niet meer aan te raden om te kiezen voor deze hypotheekvorm.

Sinds 1 januari 2013 zijn er nog maar twee hypotheekvormen die recht geven op hypotheekrenteaftrek, namelijk de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Voor deze twee vormen is gekozen omdat de hypotheekschuld geleidelijk wordt verlaagd. Dit maakt huiseigenaren minder kwetsbaar voor waardedalingen van hun huis.

 Aflossingsvrije hypotheken die vóór 2013 zijn afgesloten blijven de fiscale aftrek behouden.

Vind een notaris voor het opstellen van een hypotheekakte

De hypotheekakte wordt opgemaakt door de notaris en de landelijke tarieven voor een hypotheekakte hebben wij in kaart gebracht. Wij vergelijken notarissen kwaliteit, tarief en afstand tot je woonplaats. Daarin zijn wij 100% onafhankelijk. Alle informatie waarover wij beschikken is met zorg verzameld. Met een druk op de knop ontvangt je gratis een offerte van de notaris. De notaris neemt vervolgens contact met je op.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen nu contact met je op.

Bedankt, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.