Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Wat kost scheiden?

Aan scheiden zitten hoe dan ook kosten verbonden. Dit is niet een vast bedrag. Hoe ‘moeilijker’ de scheiding, hoe meer kosten u kwijt bent aan een advocaat. De kosten van een scheiding bestaan uit de volgende zaken:

  • Kosten advocaat
  • Kosten uitspraak rechter
  • Eventuele kosten notaris
  • Eventuele kosten therapeut/mediator
  • Eventuele kosten financieel adviseur/accountant

Wanneer u geen geld heeft om de noodzakelijke kosten van een scheiding te betalen, kunt u in aanmerking komen voor rechtsbijstand. Dan neemt de overheid een deel van de kosten voor haar rekening. Een advocaat is de grootste kostenpost. Een advocaat zal een uurtarief vragen. Let dus op de uurtarieven van advocaten en probeer het contact alleen maar zakelijk te houden en niet langer dan nodig. 

Wat kost een notaris bij scheiding?

U heeft een notaris nodig wanneer er een koophuis is. Als u uit elkaar gaat en 1 van beiden heeft de woning verlaten wilt u de hypotheeklasten niet meer delen. De hypotheek moet dan op 1 naam worden gezet en de ander moet worden uitgekocht. De woning moet dan ook op 1 naam staan. 
De notaris zal een akte van verdeling opmaken. Om dit te kunnen doen, zal een notaris kijken naar de eigendomsrechten. De kosten hiervoor lopen uiteen van  € 500,- tot € 1000,-
Evenals bij een advocaat is het belangrijk verschillende notarissen te vergelijken op basis van tarieven. De prijs kan namelijk behoorlijk uiteenlopen. Bekijk de tarieven voor deze akte.

Ook wilt u misschien uw testament wijzigen, omdat u geen bezittingen mee wilt nalaten aan je (ex) partner.
Op DeGoedkoopsteNotaris.nl vergelijkt u  alle tarieven voor notarissen bij u in de buurt. Vergelijk eenvoudig op prijs, plaats en service.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344