Maandag vanaf 09:00 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Verblijvingsbeding

Als u en uw partner samenwonen is een samenlevingscontract een verstandige keuze. Met een samenlevingscontract legt u de praktische zaken omtrent uw relatie vast. U maakt bijvoorbeeld afspraken over de financiën en van wie welke meubels zijn. Echter bent u met een samenlevingscontract niet automatisch elkaars erfgenaam. Om te zorgen dat uw partner wel in uw huis kan blijven wonen met uw bezittingen, kan u een verblijvingsbeding laten opstellen. 

Geen erfgenaam

Met alleen een samenlevingscontract bent u dus niet elkaars erfgenamen. Dit bent u pas als u elkaar tot erfgenaam benoemt in een testament. Als een van u komt te overlijden dan krijgen de erfgenamen van de overledene recht op de helft van het huis en de meubels.

Met een verblijvingsbeding kan u dit voorkomen. Hiermee voegt u een clausule toe aan het samenlevingscontract en legt u vast dat, wanneer een van u komt te overlijden, de ander automatisch eigenaar wordt van al uw gezamenlijke spullen. Wilt u ook dat persoonlijke bezittingen van de ander worden? Dan legt u dat vast in een testament.

Zonder deze clausule kan het zijn dat de langstlevende partner door de wettelijke erfgenamen uit het huis gezet kan worden.

Notaris

Om een verblijvingsbeding in uw samenlevingscontract toe te voegen, moet u naar de notaris. De kosten voor het opstellen van een samenlevingscontract kunnen erg verschillen. Vergelijk de notaristarieven en vraag gratis offertes aan!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344