Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Verblijvingsbeding

Als jij en je partner samenwonen is een samenlevingscontract een verstandige keuze. Met een samenlevingscontract leg je de praktische zaken omtrent je relatie vast. Je maakt bijvoorbeeld afspraken over de financiën en van wie welke meubels zijn. Echter ben je met een samenlevingscontract niet automatisch elkaars erfgenaam. Om te zorgen dat je partner wel in jullie huis kan blijven wonen met jullie bezittingen, kan je een verblijvingsbeding laten opstellen. 

Geen erfgenaam

Met alleen een samenlevingscontract zijn jullie dus niet elkaars erfgenamen. Dit zijn jullie pas als jullie elkaar tot erfgenaam benoemen in een testament. Als een van jullie komt te overlijden dan krijgen de erfgenamen van de overledene recht op de helft van het huis en de meubels.

Met een verblijvingsbeding kan je dit voorkomen. Hiermee voeg je een clausule toe aan het samenlevingscontract en leg je vast dat, wanneer een van jullie komt te overlijden, de ander automatisch eigenaar wordt van al jullie gezamenlijke spullen. Willen jullie ook dat persoonlijke bezittingen van de ander worden? Dan leg je dat vast in een testament.

Zonder deze clausule kan het zijn dat de langstlevende partner door de wettelijke erfgenamen uit het huis gezet kan worden.

Notaris

Om een verblijvingsbeding in jullie samenlevingscontract toe te voegen, moeten jullie naar de notaris. De kosten voor het opstellen van een samenlevingscontract kunnen erg verschillen. Vergelijk de notaristarieven en vraag gratis offertes aan!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344