Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Wat is een testament?

Een testament is een notariele akte die gebruikt wordt om de afwikkeling van de nalatenschap in vast te leggen. Een testament kan gebruik worden om aan te geven wie er wel of juist geen erfgenamen zijn. Iedereen van zestien jaar of ouder kan een testament opstellen. 

In de wet zijn regels opgenomen over erven en nalatenschap. Een testament zorgt ervoor dat er van deze regels afgeweken kan worden. Een testament wordt, op enkele uitzonderingen na, altijd opgesteld bij een notaris. De kosten voor een testament verschillen per notaris. 

In een testament kan worden aangegeven wat er gebeurt met specifieke delen van de erfenis. Door middel van een legaat kan aangegeven worden wie er bijvoorbeeld de meubels krijgt of de auto. De andere erfgenamen zijn verplicht de erfenis zo te verdelen.

Ook kan in een testament de voogdij worden bepaald. Dus wie de voogdij krijgt over de kinderen en hun erfdeel na overlijden. Dit kunnen meerdere mensen zijn. 

Een testament opstellen gebeurt bij de notaris en het testament wordt ingeschreven in het Centraal Testamentenregister. Als er al een testament is, maar deze is al een aantal jaar oud, dan kan het verstandig zijn om het testament nog eens in te kijken en eventueel aan te passen. Een testament aanpassen gebeurt ook bij de notaris. 

De notaris vergelijken met andere notarissen in de buurt kan helpen bij het vinden van de goedkoopste notaris voor het opstellen van een testament. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344