Mevrouw met handen over elkaar

Schenken aan kleinkinderen

Wilt u uw kleinkinderen graag financieel ondersteunen? Dan kunt u schenken aan uw kleinkinderen. Bij een schenking aan kleinkinderen moet u rekening houden met een aantal zaken. Wanneer u wilt schenken boven een bepaald bedrag, krijgt u te maken met schenkbelasting. U kunt er ook voor kiezen om uw kleinkinderen op te nemen in uw testament zodat zij een geldbedrag van u erven.

Belastingvrije schenking kleinkinderen

Voor een schenking aan kleinkinderen gelden er bepaalde vrijstellingsregels.U kunt belastingvrij schenken tot een bedrag van € 2.122,- per kleinkind. Wilt u meer schenken dan gelden daarvoor de volgende belastingtarieven: Voor een bedrag tussen de € 0,- en € 121.902,- betaal je 18% schenkbelasting. Over een schenking boven de € 121.902,- betaald u 36% schenkbelasting.

Tips bij schenken aan uw kleinkinderen

  • Wanneer uw kleinkinderen te jong zijn om een geldbedrag te ontvangen, kunt u voor hen een bewindvoerder benoemen die het geld voor hen bewaakt tot een bepaalde leeftijd. U kunt ook in uw testament een bewindsvoerder aanstellen.
  • Wilt u niet dat uw kleinkind het geschonken bedrag (of erfenis) moet delen met een toekomstige partner door bijvoorbeeld een scheiding dan kunt u een uitsluitingsclausule opnemen in de schenkingsakte of uw testament
  • Leg alles goed vast in een schenkingsakte en laat u over alles goed adviseren door de notaris

Vind de goedkoopste notaris in uw buurt

Voor een schenkingsakte bezoekt u een notaris. Omdat ieder notaris andere prijzen hanteert, kunt u bij ons eenvoudig alle notaristarieven met elkaar vergelijken. Zo vind u de goedkoopste notaris bij u in de buurt. Vraag eenvoudig gratis offertes aan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344