Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Notariële volmacht

Met een notariële volmacht machtigt u een persoon voor het nemen van belangrijke beslissingen. Dat betekent niet dat u die zelf niet meer mag maken of doen. U laat deze akte opstellen door een notaris. Het is dus belangrijk dat u de persoon die u machtigt volledig vertrouwt. Veel mensen kiezen ervoor hun partner of kind te machtigen.

Bekijk kosten notariële volmacht

Waarom een notariële volmacht?

In de notariële volmacht kunnen beslissingen of handelingen staan die de gevolmachtigde mag doen of uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk zijn bij de overdracht van een woning, maar ook na een operatie. U weet bijvoorbeeld na een operatie niet hoe u er aan toe bent, dan kan het handig zijn om uw zaken te laten doen door iemand in wie u het volste vertrouwen heeft.

Volledige of beperkte volmacht

Een volmacht kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kunt u kiezen voor het afgeven van een volledige volmacht of toestemming geven voor een beperkte volmacht. Een gevolmachtigde kan bijna alles doen in naam van de volmachtgever met uitzondering van het opstellen van een testament en trouwen.

Geen notariële volmacht, maar wilsonbekwaam?

Heeft u geen volmacht afgegeven en bent u daar ook niet meer toe in staat. Dan zal de kantonrechter iemand aanstellen (zoals een bewindvoerder of curator) die uw zaken gaat behartigen. 

Verschil notariële volmacht en een levenstestament

Een levenstestament en notariële volmacht lijken op elkaar. Het verschil is dat je in een levenstestament naast het geven van volmacht ook persoonlijke wensen kunt opnemen. Bijvoorbeeld wie er voor uw kinderen gaat zorgen, wie de leiding over uw bedrijf krijgt of welke medische behandelingen u wel of juist niet wilt.

Kosten notariële volmacht

Wat een notariële volmacht kost, verschilt per notaris. Voordat u dus naar een notaris gaat, is het verstandig de notaristarieven te vergelijken. Zo kan u flink besparen. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl vergelijkt u snel alle notarissen bij u in de buurt op prijs en kwaliteit. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344