Open van 09:00 tot 17:00 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Ouders onterven

Je ouders zijn, net als je broers en zussen, je wettelijke erfgenamen. Als jij komt te overlijden en je hebt geen kinderen, geregistreerde partner of testament, dan erven je ouders, broers en zussen automatisch jouw nalatenschap. De situatie kan zich natuurlijk voordoen dat je dat helemaal niet wilt dat je vader of moeder jouw bezittingen erft. In dat geval kun je ze onterven

Ouders onterven

Omdat je ouders je wettelijke erfgenamen zijn, hebben zij automatisch recht op jouw erfenis. Om deze reden is het alleen mogelijk om je ouders via een testament te onterven. De notaris maakt deze voor je op en verwerkt hierin dat je vader en/of moeder geen recht meer zal hebben op jouw nalatenschap.

Onterven Stiefvader of stiefmoeder

Je stiefvader of stiefmoeder is volgens de wet niet automatisch je erfgenaam. Zij hebben dus niet automatisch recht op je erfenis. Het kan wel zo zijn dat je stiefvader of stiefmoeder indirect in het bezit komt van jouw nalatenschap. Bijvoorbeeld als je ouder overlijdt. Als je dit wilt voorkomen, kan je ook dit laten vastleggen in je testament.

Broer of zus onterven

Naast je ouders zijn dus ook je broers en zussen je wettelijke erfgenamen. Als je wilt dat zij geen recht meer hebben op jouw nalatenschap, dan leg je dat ook vast in je testament. Je wettelijke erfgenamen moet je dus altijd via een testament onterven.

In tegenstelling tot het onterven van kinderen, hebben je ouders, broers of zussen geen recht op een legitieme portie. Lees meer over het onterven van je partner of kinderen.

Een goedkope notaris voor het opstellen van een testament vind je via DeGoedkoopsteNotaris.nl

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344