Maandag vanaf 09:00 weer geopend 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Voordelen Fiscaal Partnerschap

U bent automatisch fiscaal partners als u trouwt of  een geregistreerd partnerschap aangaat? Als u alleen samenwoont in een woning waar jullie niet allebei eigenaar van zijn is dit niet het geval. Dat regelt u pas goed met het opstellen van  een samenlevingscontract .

U bent in de volgende gevallen fiscaal partner van elkaar:

  • U bent getrouwd of u heeft een geregistreerd partnerschap;
  • U heeft een notarieel samenlevingscontract;
  • U heeft samen een kind; 
  • Een van u heeft een kind van de ander erkend of het kind woont op hetzelfde adres;
  • Bij het pensioenfonds bent u aangemeld als pensioenpartners;
  • U bent samen eigenaar van een woning.

Voordelen fiscaal partnerschap

Als fiscaal partners doet u samen de belastingaangifte, waardoor bepaalde aftrekposten, inkomsten en het vermogen onderling verdeeld mag worden. Voor bepaalde inkomsten en aftrekposten bepaalt u zelf wie van de twee partners welk bedrag aangeeft. Het is bijvoorbeeld voordelig dat de persoon met het meeste inkomen alle woonkosten en studiekosten aftrekt. 

Als fiscaal partner betaal je als ontvanger géén schenkbelasting. De schulden van de ander kunt u afbetalen zonder dat dit fiscale gevolgen heeft.

Let op: Als u samenwoont dan heb je als fiscaal partner maar recht op één keer hypotheekrenteaftrek. Het recht op hypotheekrenteaftrek voor een tweede huis vervalt dus op het moment dat u een fiscaal partnerschap aangaat.

Notarissen vergelijken

Wilt u graag fiscaal partners worden? Dan heeft u een notaris nodig om een samenlevingscontract op te stellen of een geregistreerd partnerschap of huwelijkse voorwaarden vast te leggen. Vergelijk alle notaristarieven bij u in de buurt. U kunt gratis 4 offertes opvragen om zo de voorwaarden en tarieven met elkaar te vergelijken. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

,
Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344