Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug

Erfenis verwerpen

Een erfenis verwerpen, betekent dat u een erfenis weigert. Wanneer u een erfgename bent van iemand, betekent dit niet automatisch  dat u de erfenis moet accepteren. En gelukkig maar, want u kunt naast iemands bezittingen ook zijn schulden erven. Een erfenis verwerpen gebeurt vaak wanneer de overledene schulden heeft.

Hoe verwerpt u een erfenis?

Wanneer u een erfenis wilt verwerpen, moet u naar de rechtbank. Daar legt u een verklaring af en de kosten hiervoor zijn ongeveer € 124,-(2018). De verklaring die u aflegt, kunt u niet meer terugdraaien. Indien u een erfenis verwerpt, gaat de verantwoordelijkheid van uw erfdeel naar andere erfgenamen. Als u kinderen heeft, zijn het vaak uw kinderen die de verantwoordelijk van uw erfdeel overnemen. Wilt u dit niet, dan zult u ook voor hen een verklaring moeten regelen bij de rechtbank.

Wat kan de notaris voor u doen:

Heeft u uw eigen zaken goed op orde? Wat gebeurt er als u overlijdt? Zorg dat je goed bent voorbereid en stel een testament op voor u alleen of voor u en uw partner bij een notaris in de buurt. Verklaring van erfrecht nodig? Ook dit regelt u bij de notaris. Daarbij kan een notaris uw advies geven of u kunt samen met hem bespreken wat de beste optie voor u is. Het verwerpen van de erfenis of eventueel toch beneficiair aanvaarden

Notarissen vergelijken

Op DeGoedKoopsteNotaris.nl kunt u notarissen vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo vind u de beste en goedkoopste notaris bij u in de buurt!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344