Open van 09:00 tot 17:30 0882424611 Mail ons  of  bel mij terug
Hand met pen

Erfenis verwerpen

Een erfenis verwerpen, betekent dat je een erfenis weigert. Wanneer je een erfgename bent van iemand, betekent dit niet automatisch  dat je de erfenis moet accepteren. En gelukkig maar, want je kunt naast iemands bezittingen ook zijn schulden erven. Een erfenis verwerpen gebeurt vaak wanneer de overledene schulden heeft.

Hoe verwerp ik een erfenis?

Wanneer je een erfenis wilt verwerpen, moet je naar de rechtbank. Daar leg je een verklaring af en de kosten hiervoor zijn ongeveer € 140,-. De verklaring die je aflegt, kun je niet meer terugdraaien. Indien je een erfenis verwerpt, gaat de verantwoordelijkheid van jouw erfdeel naar andere erfgenamen. Als je kinderen hebt, zijn het vaak jouw kinderen die de verantwoordelijk van jouw erfdeel overnemen. Wil je dit niet, dan zul je ook voor hen een verklaring moeten regelen bij de rechtbank.

Wat kan de notaris voor jou doen:

Heb je jouw eigen zaken goed op orde? Wat gebeurt er als je overlijdt? Zorg dat je goed bent voorbereid en stel een testament op voor jou alleen of voor jou en jouw partner bij een notaris in de buurt. Verklaring van erfrecht nodig? Ook dit regel je bij de notaris. Daarbij kan een notaris jou advies geven of je kunt samen met hem bespreken wat de beste optie voor jou is. Het verwerpen van de erfenis of eventueel toch beneficiair aanvaarden

Notarissen vergelijken

Op DeGoedKoopsteNotaris.nl kun je notarissen vergelijken op prijs en kwaliteit. Zo vind je de beste en goedkoopste notaris bij jou in de buurt!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344