Maandag vanaf 08:30 weer geopend 088-2424611 Mail ons

Wettelijk samenwonen

Er komt een hoop bij kijken als je gaat samenwonen. Allereerst natuurlijk de spullen die verhuisd moeten worden en de verdeling van de planken in de kast. Je kan gaan samenwonen zonder iets officieels te regelen, maar het is raadzaam dit wettelijk vast te laten leggen. 

Wat betekent wettelijk samenwonen?

Als het moment is gekomen om samen te gaan wonen kun je bij de notaris een samenlevingscontract laten opstellen. Daarin kun je afspraken maken over bijvoorbeeld huishoudelijke kosten of hoe de financiën worden verdeeld. 

Wil je het echter nog iets officiëler aanpakken kun je ervoor kiezen om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dit lijkt op trouwen, maar zonder het daadwerkelijke 'ja' zeggen voor de wet. Als je uit elkaar gaat hoef je dit niet voor de wet te laten ontbinden. Dit gebeurt door een notaris of een advocaat. Dit is echter wel het geval als je minderjarige kinderen hebt. 

Kosten wettelijk samenwonen

De notaristarieven voor een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap verschillen enorm. Je kunt notarissen vergelijken en kosteloos online meerdere offertes opvragen op DeGoedkoopsteNotaris.nl. Deze kun je vergelijken op basis van je postcode of plaats. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344