Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug
Hand met pen

Wat kost scheiden?

Aan scheiden zitten hoe dan ook kosten verbonden. Dit is niet een vast bedrag. Hoe ‘moeilijker’ de scheiding, hoe meer kosten je kwijt bent aan een advocaat. De kosten van een scheiding bestaan uit de volgende zaken:

  • Kosten advocaat
  • Kosten uitspraak rechter
  • Eventuele kosten notaris
  • Eventuele kosten therapeut/mediator
  • Eventuele kosten financieel adviseur/accountant

Wanneer je geen geld hebt om de noodzakelijke kosten van een scheiding te kunnen betalen, kun je in aanmerking komen voor rechtsbijstand. Dan neemt de overheid een deel van de kosten voor haar rekening. Een advocaat is je grootste kostenpost. Een advocaat zal een uurtarief vragen. Let dus op de uurtarieven van advocaten en probeer het contact alleen maar zakelijk te houden en niet langer dan nodig. 

Wat kost een notaris bij scheiding?

Je hebt een notaris nodig indien je een koophuis hebt. De notaris zal een akte van verdeling opmaken. Om dit te kunnen doen, zal een notaris kijken naar de eigendomsrechten. De kosten hiervoor lopen uiteen van  € 500,- tot € 1000,- Evenals bij een advocaat is het belangrijk verschillende notarissen te vergelijken op hun tarieven. De prijs kan namelijk behoorlijk uiteenlopen. Bekijk de tarieven voor deze akte.

Ook wil je misschien je testament wijzigen, omdat je niet meer bezittingen wil nalaten aan je (ex) partner.
Op deze website kun je alle tarieven voor notarissen bij je in de buurt vinden. Je kunt zelf eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344