Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug
Hand met pen

Voogd worden

Je kunt voogd worden wanneer je als voogd bent aangewezen door ouders in hun testament of akte die is opgesteld bij de notaris. In dit geval ben je daarvan ook de hoogte en heb je daarmee ingestemd. 

Je kunt ook voogd worden indien de ouders tijdelijk niet voor het kind kunnen zorgen. Ze kunnen dus tijdelijk niet hun ouderlijk gezag uitvoeren. Indien er niemand is aangewezen als voogd van een kind in een testament of andere akte, zal de rechter iemand aanwijzen die het gezag zal gaan uitvoeren. U kunt dan dus voogd worden zonder hiervoor eerder aangewezen te zijn.

Uiteraard zal de rechter niet zomaar iemand aanwijzen om voogd te worden. Daar gaat wel het een en ander aan vooraf. Mocht er niemand binnen de familie of vriendenkring een geschikte voogd zijn, dan zullen de minderjarige kinderen ondergebracht worden bij bureau jeugdzorg.

Word je aangewezen als voogd, maar wil je helemaal geen voogd worden? Dan kun je weigeren.
Wil je zelf de voogdij laten vastleggen in een testament of akte? Vergelijk dan eerst de verschillende notarissen en vind de beste en goedkoopste notaris bij jou in de buurt. Je kunt bij ons meerdere gratis offertes aanvragen.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344