Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons

Trouwen met huwelijkse voorwaarden

Op dit moment trouwt men standaard in beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat alles wat je voor het huwelijk hebt opgebouwd qua vermogen, bezittingen en schulden van jou blijft. Ook erfenissen en schenkingen voor en tijdens het huwelijk blijven van jou. Je kunt alsnog huwelijkse voorwaarden maken.Dan moet je naar de notaris om vast te laten leggen wie welk bezit en welk inkomen inbrengt zodat je bepaalde vermogens, schulden of risico's niet samen deelt. 

Er zijn veel situaties waarin het verstandig kan zijn om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Bij het opstellen daarvan zit je niet vast aan wettelijke modellen en kun je alles precies zo regelen zoals je het wilt hebben.

Voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden heb je dus een notaris nodig. Het is verstandig het gesprek met de notaris goed voor te bereiden. Zet op een rijtje wat je wilt regelen voor het moment van trouwen, tijdens jullie huwelijk en het einde van het huwelijk (door overlijden of een scheiding).  De notaris kan jullie deskundig adviseren over de op te stellen huwelijkse voorwaarden. 

Redenen om te trouwen met huwelijkse voorwaarden?

  • Grote financiële ongelijkheid tussen partners
  • Schulden van 1 van de partners
  • Wens om financieel onafhankelijk te blijven
  • Zakelijke risico's (eigen bedrijf)
  • Bescherming van familievermogen
  • Bescherming van rechten van kinderen uit een eerder huwelijk

Trouwen met huwelijkse voorwaarden betekent dat je voor het huwelijk een bezoek brengt aan de notaris die een akte voor je opstelt. Vergelijk hier de notaristarieven voor opstellen huwelijkse voorwaarden en vraag direct bij meerdere notarissen gratis een offerte op.

Let op: In februari 2018 is een wetsvoorstel gedaan voor stellen die in gemeenschap van goederen willen trouwen. Zij moeten dit kosteloos kunnen vastleggen bij de ambtenaar van de burgelijke stand. Dat betekent dat zij niet naar de notaris hoeven om op te stellen dat ze alles samen willen delen. Dit wetsvoorstel moet nu eerst nog door de eerste kamer goedgekeurd worden waarna de nieuwe wet van kracht wordt. 

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344