Trouwen in gemeenschap van goederen

Trouwen in gemeenschap van goederen houdt in dat je al jouw bezittingen en schulden deelt met je partner. Wanneer je gaat trouwen gebeurt dit automatisch. Voor ‘trouwen in gemeenschap van goederen’ hoef je verder niks te doen. Anders is het, wanneer je juist niet wil trouwen in gemeenschap van goederen.
Dan ga je naar de notaris!

De vraag ‘Ga je trouwen in gemeenschap van goederen? is een vraag die vaak gesteld wordt wanneer mensen besluiten met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Niet zo gek als je bedenkt dat bijna 40% van de huwelijken eindigen in een echtscheiding. Mochten jij en je partner gaan scheiden dan worden alle schulden en bezittingen ‘eerlijk’ verdeeld tussen jullie beiden.

Met dit percentage in het achterhoofd doe je er verstandig aan om jullie bezittingen en schulden apart te houden. Hoe doe je dat? Door naar de notaris te gaan voor een akte waarin de huwelijkse voorwaarden worden opgenomen.

Een notaris geeft ook een deskundig advies en kan jullie meer vertellen of het in jullie situatie goed is te trouwen in gemeenschap van goederen.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen morgen contact met je op.

Bedankt, tot morgen!