Nu geopend! 088-2424611 Mail ons  of  bel mij terug
Mevrouw voor boekenkast

Schenken op papier

Waarom schenken mensen op papier? Wanneer je komt te overlijden, zullen jouw kinderen en andere erfgenamen erfbelasting moeten betalen over de erfenis. Het percentage dat aan erfbelasting betaald moet worden, loopt op tot 40%. Als je niet wilt dat jouw erfgenamen teveel erfbelasting moeten betalen, kies je voor schenken op papier. Op papier schenken, wordt ook wel 'schenken door schuldigerkenning' genoemd. Wanneer je gaat schenken op papier heb je een notaris nodig om een notariële akte op te stellen.

Voordelen schenken op papier

  • Als ouder hoef je niet je huis te verkopen of een deel van je vermogen vrij te maken, want de schenking vindt pas plaats na overlijden. Voor nu komt het alleen vast te staan op papier. Zo ontstaat er een schulderkenning naar de kinderen toe.
  • Kinderen kunnen de opgemaakte vordering niet opeisen wanneer de ouders nog leven.
  • De schenking kan na overlijden van de ouders in vermindering worden gebracht op de erfenis. Zo wordt de erfbelasting gedrukt. Wat zeer voordelig is voor jouw kinderen.

Extra besparen schenken op papier

Je kunt behoorlijk besparen op jouw notariskosten wanneer je de verschillende notarissen met elkaar vergelijkt op prijs. Elke notaris hanteert een ander tarief. Wanneer je inzicht krijgt in de notaristarieven kun je een weloverwogen beslissing maken. Zoek op jouw postcode of woonplaats en vind de beste en goedkoopste notaris bij jou in de buurt!

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344