Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons

Samenlevingscheck

Steeds meer mensen gaan samenwonen, zonder getrouwd te zijn of iets anders vast te leggen. Er zijn echter een hoop zaken die handig en verstandig zijn om te regelen.
Het is aan te raden je situatie te checken als je samenwoont. Want misschien is het voor jullie verstandig een samenlevingscontract op te laten stellen bij de notaris.

Samenlevingscontract

In een samenlevingscontract  kunnen afspraken worden opgenomen over bijvoorbeeld financiële zaken en bezittingen. Een notaris kan je helpen bij het maken van afspraken.

Zonder een samenlevingscontract maakt het wettelijk namelijk niets uit of jullie samenwonen of apart wonen. Stel dat één van jullie komt te overlijden, dan zijn jullie geen erfgenamen van elkaar en heb je als partner nergens recht op. Het is een naar idee, maar wel goed om bij stil te staan.

Doe de samenlevingscheck

Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kun je zelf heel gemakkelijk een samenlevingscheck doen. Aan de hand van een vragenlijst wordt bepaald of het voor jou handig is om naar de notaris te gaan om een aantal zaken vast te laten leggen.

Weet je al zeker dat je afspraken wil laten vastleggen, bekijk dan hier de tarieven voor een samenlevingscontract van alle notarissen.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344