Notariële volmacht

Met een notariële volmacht machtig je een persoon voor het nemen van belangrijke beslissingen. Bij de notaris laat je een notariële volmacht opstellen. Deze kan echter niet garanderen dat deze gemachtigde persoon ook daadwerkelijk jouw wensen behartigt. Het is dus belangrijk dat je de persoon die je machtigt volledig vertrouwt. Veel mensen kiezen ervoor hun partner of kind te machtigen.

Wat staat er in een notariële volmacht?

Jij bepaalt zelf wat er in de akte komt te staan. De volgende bepalingen kunnen erin opgenomen worden:

  • Wie je aanwijst als gevolmachtigde
  • Welke beslissingen of handelingen de gevolmachtigde mag doen of uitvoeren
  • Het moment dat de volmacht ingaat

Volledige of beperkte volmacht

Een volmacht kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan je kiezen voor het afgeven van een volledige volmacht of toestemming geven voor een beperkte volmacht. Een gevolmachtigde kan bijna alles doen in naam van de volmachtgever met uitzondering van het opstellen van een testament en trouwen.

Verschil notariële volmacht en een levenstestament

In een notariële akte wijs je alleen een gevolmachtigde aan die voor jou handelingen doet en beslissingen neemt. In een levenstestament  echter kan je bepalingen op laten nemen met betrekking tot jouw wensen. Dit kan zijn wie er voor je kinderen gaat zorgen, wie de leiding over je bedrijf krijgt of welke medische behandelingen je wel of juist niet wilt.

Bespaar op de notariskosten

Wat een notariële volmacht kost, verschilt per notaris. Voordat je dus naar een notaris gaat, is het verstandig de notaristarieven te vergelijken. Zo kan je flink besparen. Op DeGoedkoopsteNotaris.nl kun je snel alle notarissen bij je in de buurt vergelijk op prijs en kwaliteit. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. De desbetreffende notaris neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344

x
Vragen?

Laat je telefoonnummer achter en wij nemen morgen contact met je op.

Bedankt, tot morgen!