Open van 08:30 tot 21:00 088-2424611 Mail ons

Kosten akte van verdeling

De kosten die je maakt voor een akte van verdeling verschillen per notaris. Iedere notaris mag namelijk zijn eigen tarieven bepalen. De kosten voor een akte van verdeling lopen in heel Nederland uiteen van  € 520,- tot € 1385,-. 

Akte van verdeling via de notaris

Voor de verdeling van bepaalde goederen is volgens de wet de tussenkomst van een notaris vereist. Het gaat dan onder meer om onroerend goed en aandelen in een vennootschap. Als je bijvoorbeeld naar de bank stapt voor een hypotheek waarmee je je ex-partner wilt 'uitkopen', dan zal de bank je om een akte van verdeling vragen. Net als bij de aankoop van je woning wordt ook nu een notariële akte opgemaakt. De notaris controleert volgens bepaalde voorschriften de eigendomsrechten van partijen en vervolgens in de akte beschrijft aan wie de woning wordt toebedeeld. De akte wordt na de ondertekening ingeschreven bij het kadaster.

Notarissen vergelijken

Je doet er verstandig aan eerst tarieven van notarissen te vergelijken, want op deze manier kan je de nodige kosten besparen. Via ons vergelijkingssysteem vergelijk je snel een eenvoudig notarissen bij jou in de buurt. Vergelijk snel de verschillende tarieven en vraag gratis offertes aan! Wij van de DeGoedkoopsteNotaris.nl geven naast inzicht in de verschillende tarieven ook een overzicht van de kwaliteitsscores gegeven in reviews en we geven de afstand tot je woonplaats. 

Tip: Het kan soms honderden euro’s schelen wanneer je wat verder reist voor een notaris.

Waarom DeGoedkoopsteNotaris.nl?

Vind een notaris in de buurt

Spread the word DeGoedkoopsteNotaris op facebook DeGoedkoopsteNotaris op twitter DeGoedkoopsteNotaris op GooglePlus
Voor notarissen

DeGoedkoopsteNotaris.nl (onderdeel van DGN) Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344